Mainos

Kymmeniä palestiinalaisia kuoli Israelin hyökkäyksessä

Israel on surmannut ainakin 35 palestiinalaista maa- ja ilmahyökkäyksissään Gazan alueelle.

Palestiinalaisten mukaan kuolonuhrien määrä on suurin yhden päivän aikana Gazassa sitten vuoden 2002.

Hyökkäys alkoi varhain aamulla, kun panssarivaunut tunkeutuivat alueelle helikopterien tukemina. Keskipäivällä Israelin joukot olivat edenneet jo kolmen kilometrin päähän Gazan rajasta. Joukot eivät ole olleet näin syvällä Gazassa sen jälkeen kun ne vuonna 2005 vetäytyivät palestiinalaisalueelta.

Israelin mukaan hyökkäys oli vastatoimi palestiinalaisten raketti-iskuille. Aiemmin tällä viikolla rakettihyökkäykset tappoivat israelilaisen miehen Sderotin kaupungissa. Israel on tämän jälkeen moukaroinut Gazaa niin, että neljän päivän aikana surmansa on saanut noin 70 ihmistä.

Surmansa saaneista palestiinalaisista lähes puolet oli siviilejä ja muut taistelijoita, kertoivat sairaalalähteet ja Hamas-järjestö. Hamas otti Gazan hallintaansa viime kesänä.

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin mukaan Israelin teot ovat sanoinkuvaamattomia. Abbasin mukaan Gazassa nyt meneillään olevat tapahtumat ovat enemmän kuin holokausti eli joukkotuho.

Israelin apulaispuolustusministeri Matan Vilnai sanoi eilen, että palestiinalaisia uhkaa joukkotuho jos raketti-iskut Israeliin eivät lopu.

Verenvuodatus uhkaa suistaa raiteiltaan rauhantoiveet Lähi-idässä. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush toivoo, että palestiinalaisvaltiosta päästään sopimukseen ennen kuin hänen kautensa päättyy tammikuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.