Mainos

Kymmeniä opposition jäseniä pidätettiin Burmassa

Burman sotilashallitus on pidättänyt ainakin 50 oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kansallisen demokratialiikkeen NLD:n jäsentä, kertoi puolueen edustaja tänään.

Pidätetyt puolueen jäsenet olivat matkalla pääkaupunkiin Rangooniin, jossa oppositio viettää 27. toukokuuta vuonna 1990 pidettyjen vaalien vuosipäivää. NLD voitti tällöin vaalit ylivoimaisesti, mutta Burman sotilasjohto ei koskaan tunnustanut vaalien tulosta.

Vuosi sitten toukokuussa sotilashallitus pidätti noin 260 opposition vaaleilla valittua kansanedustajaa ja muuta jäsentä.

Clinton kielsi investoinnit Burmaan

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kieltänyt amerikkalaisyritysten investoinnit Burmaan. Kiellon syynä on Burman sotilasjuntan räikeät sortotoimet.

Investointikielto vaikuttaa ennen kaikkea amerikkalaisten öljy- ja kaasuyhtiöiden toimintaan. Ne myös ilmoittivat pettymyksensä päätökseen. Yhdysvallat on Burmassa neljänneksi suurin investoija Ranskan, Singaporen ja Thaimaan jälkeen.

Yhdysvaltain ohella monet muut länsimaat ovat arvostelleet Burman johtoa ihmisoikeusrikkomuksista ja haluttomuudesta tunnustaa vapailla vaaleilla valittua hallitusta.

Clintonin eilinen päätös on jatkoa jo pidemmän aikaa jatkuneille painostustoimille Burman johtoa kohtaan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.