Kymmeniä mielenosoittajia pidätettiin Edinburghissa

Skotlannin pääkaupungissa rauhallisesti alkanut mielenosoitus muuttui kahakoinniksi poliisien ja mielenosoittajien kesken.

Poliisi pidätti 60 globalisaatio-kriittistä mielenosoittajaa myöhään eilen illalla Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa, kun rauhallisesti alkanut mielenosoitus muuttui kahakoinniksi poliisien ja mielenosoitukseen osallistuneiden anarkistien kesken.

Poliisin mukaan mielenosoittajat heittelivät heitä katukivillä, tiiliskivillä ja jopa puistonpenkkejä käytettiin aseina. Pidätettyjen joukossa on poliisin mukaan "keskeiset anarkistit", jotka ovat matkustaneet paikalle eripuolilta Eurooppaa. Yhteenotoissa loukkaantui 20 mielenosoittajaa ja poliisia.

Mielenosoitukset alkoivat Edinburghissa jo lauantaina, jolloin kaupungissa marssi 200 000 ihmistä vaatien köyhyyden lopettamista erityisesti Afrikasta.

Noin 10 000 poliisia on komennettu valvomaan järjestystä Gleneaglesissa ja muualla Skotlannissa G8-maiden huippukokouksen aikana. Huippukokoukseen osallistuvat Britannian, Kanadan, Ranskan, Saksan, Italian, Japanin, Venäjän ja Yhdysvaltojen johtajat.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat