Mainos

Kymmeniä maastopaloja savusi eri puolilla maata

Roskien poltosta levinneet maastopalot ja palonalut ovat työllistäneet palokuntia tänään eri puolilla maata. Pelkästään Pohjois-Karjalassa ja Kaakkois-Suomessa paloja syttyi alkuiltaan mennessä parikymmentä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehottaa tonttejaan siivoavia ihmisiä erityiseen varovaisuuteen.

– Maasto on kuivaa kuin ruuti varsinkin nyt, kun uutta kasvustoa ei ole vielä ehtinyt kunnolla nousta. Kulotus on kyllä näissä oloissa äärimmäisen lyhytnäköistä, sanoi päällikköpäivystäjä Petteri Hakkarainen.

Palomiehillä riitti maakunnassa työtä. Paloalat vaihtelivat muutamasta aarista 2,5 hehtaariin.

Liperin Havukkaniemessä syttyneen palon havaitsi yli lentänyt lentokone. Alueella oli poltettu hakkuujätteitä viime viikolla ja tänään palo leimahti uudelleen.

Tohmajärvellä tuli karkasi, kun roskia polttanut isäntä lähti hetkeksi muihin töihin. Rääkkylässä tuli karkasi metsän puolelle kesken roskien polton syömään lähteneeltä kesämökkiläiseltä. Paloja sammuteltiin myös Lieksassa, Nurmeksessa ja Joensuussa.

Pohjois- ja Etelä-Savossa paloja oli yhteensä kymmenkunta ja Pohjois-Pohjanmaalla puolenkymmentä.

Kankaanpäässä Satakunnassa maastopalo lähti liikkeelle Niinisalon varuskunnan alueella todennäköisesti ampumaharjoituksista. Palomestarin mukaan tuli oli jäänyt kytemään viime viikon harjoituksista. Pelastuslaitos sammutti rutikuivaa kangasmaastoa kolmisen tuntia.

Maastoa paloi myös Vihdissä Uudellamaalla.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.