Mainos

Kymmeniä löydettiin kuolleina Irakissa

Väkivaltaiduudet jatkuvat Irakissa. Irakin suunnitteluministeri selvisi murhayrityksestä.

Kymmeniä ihmisiä on löydetty kuolleina Qaimin kaupungista ja Latafijasta Bagdadin eteläpuolelta, Irakin turvallisuusjoukot kertovat. Samalla väkivaltaisuudet Bagdadissa jatkuivat. Irakin suunnitteluministeri Mehdi al-Hafidh selvisi murhayrityksestä, jossa kaksi hänen henkivartijaansa sai surmansa ja yksi henkivartija haavoittui.

-Autoni ja saattueemme muut autot joutuivat tulituksen kohteeksi, ministeri kertoi al-Arabija-televisiokanavalle puhelimitse.

Aiemmin päivällä kaksi poliisia kuoli ja ainakin 20 haavoittui itsemurhaiskussa lähellä maatalousministeriötä ja hotellia, jota irakilaiset poliisit ja heidän ulkomaalaiset kouluttajansa käyttävät. Kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarqawin ryhmä ilmoitti tehneensä iskun.

Irakin turvallisuusjoukot kertoivat löytäneensä 26 ihmistä ammuttuina levottomasta Qaimin kaupungista läheltä Syyrian rajaa. Sairaalalähteiden mukaan uhrit oli ammuttu kaksi päivää sitten, ja heillä oli päällään siviilivaatteet. Viranomaiset eivät tarkentaneet, keitä tapetut olivat, mutta henkilöpapereiden mukaan ainakin yksi kuolleista olisi ollut poliisi.

Latafijasta Bagdadin eteläpuolelta löytyi 15 ihmisen ruumiit, Irakin armeijalähteet kertoivat. Lähteiden mukaan osa uhreista oli ammuttu ja osa mestattu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.