Mainos

Kymmeniä kuollut turvallisuusjoukkojen hyökkäyksessä Egyptissä

Egyptin Muslimiveljeskunnan mukaan Kairon protesteissa on kuollut ainakin 70 ihmistä, kun maan turvallisuusjoukot hyökkäsivät syrjäytettyä presidenttiä Mohamed Mursia tukevien mielenosoittajien kimppuun aamuyöllä.

Hyökkäys sattui saman kairolaisen moskeijan lähellä, jossa Mursin kannattajat ovat osoittaneet mieltään jo parin viikon ajan. Heinäkuun alussa Mursin tukijoita kuoli 53, kun armeija hyökkäsi mielenosoittajia vastaan saman moskeijan lähellä.

Egyptin hallinto ei ole vielä kommentoinut tapahtumia. Valtion uutistoimisto Menan haastatteleman turvallisuusjoukkojen edustajan mukaan poliisi olisi käyttänyt vain kyynelkaasua protestien hajottamiseen.

Maan sisäministeri kertoi aiemmin, että Mursin puolesta järjestetyt istumamielenosoitukset Kairossa tullaan saattamaan päätökseen laillisesti. Armeija on kertonut antavansa veljeskunnalle tähän päivään asti aikaa saada poliittinen sopu aikaan maassa.

Eilen sekä Egyptin armeijaa tukevat mielenosoittajat että entisen presidentin Mursin kannattajat järjestivät suuria mielenosoituksia maassa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.