Mainos

Kymmeniä kuollut taifuunien moukaroidessa Aasiaa

Yli 60 ihmistä on kuollut taifuunien riepotellessa Itä-Aasiaa.

Pahiten myrsky on moukaroinut Taiwania, missä taifuuni Morakotin nostattamissa tulvissa on menehtynyt 50 ihmistä ja liki 60 on edelleen kateissa. Viranomaisten mukaan kyseessä ovat Taiwanin pahimmat tulvat 50 vuoteen.

Taiwanin uhriluvun pelätään kuitenkin nousevan vielä rajusti, sillä eilen osa paikallisesta kylästä hautautui rankkasateiden aiheuttaman maanvyörymän. Maan viranomaisten mukaan noin sadan ihmisen pelätään menehtyneen turmassa.

Tiedot kylän kuolonuhreista kuitenkin vaihtelevat, sillä Taiwanin tiedotusvälineiden mukaan jopa 600 ihmistä olisi menehtynyt maanvyöryssä.

Pelastustöitä on jouduttu tekemään helikopterien avulla, koska tulvat ja maanvyöryt ovat tuhonneet teitä. Yksi pelastushelikoptereista syöksyi tänään maahan sankassa sumussa, mutta viranomaiset eivät ole kertoneet mahdollisista uhreista.

Myös Kiinassa ja Japanissa ainakin 20 ihmistä on kuollut taifuunien aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä. Taifuuni Etau odotettiin suuntaavan tänään kohti Tokiota, mutta hirmumyrsky muutti kulkuaan viime hetkillä ja on nyt kääntynyt pois Japanin rannikolta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.