Mainos

Kymmeniä kuollut lentoturmassa Turkissa

Yli 70 ihmistä on kuollut lentokoneen maahansyöksyssä Koillis-Turkissa. Heidän joukossaan on 62 Afganistanissa palvellutta espanjalaissotilasta.

Kuusikymmentäkaksi espanjalaista rauhanturvaajaa sai surmansa heitä kuljettaneen koneen syöksyttyä maahan Turkissa aikaisin tänä aamuna. Pääosa sotilaista oli palaamassa neljä kuukautta kestäneestä rauhanturvaoperaatiosta Afganistanista. Koneessa ollut 12-henkinen ukrainalaismiehistö sai turmassa myös surmansa.

Ukrainalainen Yak-42-kone syöksyi maahan lähellä Trabzonin kaupunkia Mustanmeren rannikolla. Espanjan puolustusministeriön mukaan turma näyttäisi johtuneen huonosta säästä. Pohjois-Turkissa oli tapahtumahetkellä tiheä sumu, ja kone oli yrittänyt laskeutumista turhaan jo kahdesti aiemmin.

Kuljetuskone oli matkalla Kabulista Kirgisian kautta Zaragozaan Espanjaan. Turkin liikenneministeriön mukaan kone oli pyytänyt lupaa välilaskuun, mutta se hävisi tutkasta vähän ennen lentokenttää. Myöhemmin läheisen kukkulan rinteeltä löytyi palanut ja kahteen osaan hajonnut koneen hylky sekä kymmeniä hiiltyneitä ruumiita. Erään silminnäkijän mukaan kone olisi ollut tulessa jo ennen syöksymistään maahan.

Espanjan puolustusministerin Frederico Trillon oli määrä matkustaa tänään onnettomuuspaikalle Turkkiin yhdessä kuolinsyy- ja onnettomuustutkijoiden kanssa. Ministeriön mukaan surmansa saaneet olivat kotoisin Espanjan pohjoisosasta Burgosista ja Zaragozasta. Afganistanin ulkoministeriö esitti heti onnettomuuden jälkeen surunvalittelunsa.

Espanjalla on ollut toistasataa sotilasta Afganistanin pääkaupunkia Kabulia ja sen lähiympäristöä valvovissa Isaf-rauhanturvajoukoissa. Joukkoihin kuuluu myös suomalaisia sotilaita.

Jo kolmas ukrainalaiskoneen turma

Ukrainalaiskoneille on puolen vuoden aikana tapahtunut kaksi muutakin tuhoisaa onnettomuutta.

Aiemmin tässä kuussa noin 160 ihmistä kuoli, kun ukrainalaisen Iljushin-76-kuljetuskoneen rahtiluukku aukesi lennon aikana Kongon yläpuolella. Viime vuoden joulukuussa 44 ihmistä sai surmansa, kun ukrainalaisvalmisteinen Antonov An-140 -kone syöksyi maahan Iranissa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.