Mainos

Kymmeniä kuollut lentoturmassa Iranissa

Ainakin 80 ihmisen pelätään kuolleen lentokoneen sytyttyä tuleen Iranin koillisosassa. Koneesta on pelastettu kymmeniä ihmisiä.

Iranissa on sattunut lento-onnettomuus, jossa sai surmansa kymmeniä ihmisiä. Matkustajakoneen rengas räjähti kesken laskeutumisen, minkä seurauksena se suistui kiitoradalta ja syttyi tuleen.

Turma sattui Mashadin kaupungissa maan koillisosassa. Koneessa oli viranomaistietojen mukaan 147 matkustajaa.

Uhrimääristä liikkui illansuussa ristiriitaisia tietoja. Lentokenttäviranomaiset sanoivat, että koneesta oli tuotu 70 ihmisen ruumiit, mutta valtiollinen televisiokanava kertoi kuolonuhrien luvuksi 30.

Iranin television välittämistä kuvista näkyi, että suurin osa koneen etuosasta oli vahingoittumaton. Myös koneen lentäjät ja miehistö selvisivät turmasta.

Onnettomuuskone oli venäläisvalmisteinen Tupolev 154 ja tulossa Bandar Abbasin satamakaupungista maan eteläosasta. Lentokoneen omistaa paikallinen Iranairtour-yhtiö.

Lentoturvallisuus Iranissa on heikolla tolalla. Osasyynä tähän pidetään Yhdysvaltain vuonna 1979 määräämää kauppasaartoa, jonka vuoksi Iran ei voi hankkia uusia lentokoneita tai varaosia Yhdysvalloista tai Euroopasta. Se onkin täydentänyt ikääntyvää kalustoaan venäläisvalmisteisilla koneilla.

Joulukuussa 108 ihmistä kuoli, kun vanha Lockheed-kuljetuskone putosi Teheranin kaupunkialueelle. Se oli hankittu Yhdysvalloista ennen islamilaista vallankumousta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.