Mainos

Kymmeniä kuollut Intian tulvissa

Intian armeijan yksiköitä komennettiin tänään pelastustöihin Rajasthanin osavaltiossa, jossa ainakin 40 ihmistä on saanut surmansa neljä päivää jatkuneissa rankkasateissa.

Viranomaisten mukaan tiistain vastaisena yönä tulvissa kuoli neljä ihmistä. Suosittu turistikohde Rajasthan on aavikko-osavaltio, jossa yleensä sataa äärimmäisen vähän. Pahimmin vedentulo koetteli Rajasthanin keskiosassa sijaitsevaa Nagaurin aluetta, jossa oli tiistaihin mennessä satanut 68 senttimetriä vettä. Nagaurin keskimääräinen vuosittainen sademäärä on 31 senttiä.

Sotilaita komennettiin myös Jodhpuriin, Alwariin ja Bharatpuriin, jossa sijaitsee kuuluisa lintujen suojelualue. Luonnonpuistolle ei ole aiheutunut suuria vahinkoja.

Viranomaisten mukaan Jaisalmerin aavikkokaupungissa on viikon aikana satanut niin paljon, että kaupungin vesivarastot ovat saaneet täydennystä kymmeneksi vuodeksi. Pohjois-Intiassa sijaitsevassa Kashmirin laaksossa hukkui tiistaina kuusi ihmistä. Kashmirissa on kuluneen viikon aikana kuollut 16 ihmistä monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.