Mainos

Kymmeniä kuollut hyökkäyksessä Irakissa

Kuolleita on viranomaislähteiden mukaan ainakin 50. Hyökkäystä pidetään kostona eilen tehtyihin pommi-iskuihin.

Asemiehet ovat surmanneet summittaisesti kymmeniä sunnimiehiä pohjoisirakilaisessa Tal Afarin kaupungissa eilisen pommi-iskun jälkeen.

Joukkosurma oli ilmeinen kosto pommi-iskusta, jossa 75 ihmistä sai surmansa ja liki 200 loukkaantui. Pommi-iskun uhriksi joutui shiiakaupunginosan asukkaita, jotka houkuteltiin räjähteillä lastatun ajoneuvon luokse tekemään jauhokauppoja. Iskun tekijöiksi epäiltiin äärimielisiä sunneja.

Kostoretkelle al-Wahdan sunnikaupunginosaan lähti shiiapoliiseja vapaa-ajallaan, kertoivat silminnäkijät ja irakilaisviestimet.

- Aseistautuneet shiiaryhmät tappoivat miehiä kodeissaan, kertoi kaupunginjohtaja Najim al-Juburi tänään.

Hänen mukaansa kuolleita oli ainakin 50, mutta uhreja voi olla enemmänkin. Ruumiita jouduttiin jättämään ulkosalle, kun sairaalassa ei ollut enää tilaa kuolleille. Uhreja oli ammuttu teloitustyyliin päähän ja heidät oli kahlittu ja heidän silmänsä oli sidottu.

Irakin armeija julisti kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon ja poliisi ilmoitti pidättäneensä parisenkymmentä epäiltyä.

Vielä vuosi sitten Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kehui Tal Afaria malliesimerkiksi eri uskontoryhmien rauhallisesta rinnakkainelosta, johon pitäisi pyrkiä sunnien ja shiiojen välisten väkivaltaisuuksien raastamilla alueilla.

Syyrian rajan tuntumassa sijaitsevan kaupungin 200 000 asukkaasta valtaosa on sunnilaisia turkmeeneja. Kaupungissa asuu myös paljon kurdeja sekä shiia- ja sunniarabeja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.