Mainos

Kymmeniä kuoli stadionilla Guatemalassa

79 katsojaa kuoli ja yli 150 loukkaantui jalkapallon MM-karsintaottelussa Guatemalan pääkaupungin stadionilla myöhään eilen Suomen aikaa, kertoivat viranomaiset. Liian täyteen ahdetussa katsomossa syntyi paniikki, ja ihmisiä rusentui mm. suoja-aitoja vasten.

Katastrofi sattui Mateo Floresin stadionilla, jonne mahtuu noin 46 000 katsojaa. Stadionille oli radiotietojen mukaan kuitenkin ahtautunut noin 60 000 ihmistä seuraamaan Guatemalan ja Costa Rican välistä ottelua.

Ottelu peruutettiin ja Guatemalaan julistettiin kolmen päivän maansuru.
-Olen syvästi murheissani, Guatemalan presidentti Alvaro Arzu sanoi saavuttuaan stadionille pian onnettomuuden tapahduttua.

Väärennetyt liput saattoivat aiheuttaa onnettomuuden

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ilmoitti, että alustavien tutkimusten mukaan 79 katsojan hengen vaatinut joukkopaniikki on johtunut väärennetyistä pääsylipuista. Raportissa kerrotaan, että vääristä lipuista suuttuneet katsojamassat olivat rikkoneet yhden sisäänkäynnin ovet ja rynnistäneet väkisin jo täyteen katsomoon.

Turvamiehet avasivat kentälle johtavat varaportit, mutteivät onnistuneet helpottamaan tilannetta. Traagisten tapahtumien tarkan syyn tutkii FIFAn mukaan Guatemalan hallitus, joka oli vastuussa turvallisuudesta stadionilla ja sen ulkopuolella.

FIFA ei ole vielä päättänyt, alkaako se itse tutkia asiaa. FIFA:n tiedottajan Andreas Herrenin mukaan Guatemalan jalkapalloliittoa saatetaan rangaista, jos sen todetaan syyllistyneen laiminlyönteihin. Herren painotti kuitenkin, ettei nyt ole rangaistusten aika.
-Meidän on kunnioitettava uhrien muistoa, Herren sanoi.
-Kansainvälinen jalkapalloyhteisö on kauhistunut tämän tapauksen takia. Olemme lähettäneet Guatemalan jalkapalloliitolle ja uhrien omaisille syvimmän osanottomme, kuului FIFAn valmisteltu tiedonanto.

Guatemalan onnettomuus on yksi jalkapalloilun historian pahimmista. Vuonna 1989 Sheffieldin Hillsborough-stadionilla kuoli vastaavanlaisessa katastrofissa 95 katsojaa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.