Mainos

Kymmeniä kuoli räjähdyksessä Käkisalmessa

Ainakin 20 ihmistä kuoli ja neljä loukkaantui viime yönä kerrostalossa sattuneessa voimakkaassa räjähdyksessä Käkisalmessa Laatokan Karjalassa. Talossa asui vajaat sata ihmistä. Suomen Punainen Risti kertoi, että turma vaati ainakin 20 kuolonuhria.

SPR:n mukaan kodittomiksi jääneet 50 aikuista ja 20 lasta on majoitettu kahteen paikalliseen hotelliin. SPR lähettää huopia ja talvivaatteita onnettomuuden uhreille. Käkisalmen onnettomuutta tutkivien viranomaisten mukaan perjantaiyön vastainen räjähdys ei aiheutunut kaasuvuodosta, kertoi STT:n avustaja Petroskoista.
-Viisikerroksisesta talosta vaurioitui noin kolmasosa, arvioi paikalla aamulla käynyt tulkki Alina Virkkunen.
-Tulipaloa sammutettiin vielä aamulla, hän kertoi.

Räjähdys tapahtui yhdessä asunnossa heti puolenyön jälkeen. Yksi puurakenteisen kerrostalon kuudesta rappukäytävästä tuhoutui. Rappukäytäviä talossa on kuusi. Talon muiden rappujen asukkaat kuljetettiin heti yöllä hotelleihin tai sukulaistensa luokse.

Lappeenrannassa ja Imatralla ovat pelastuskeskukset valmiudessa, jos rajan takana tarvitaan apua. Sisäasiainministeriölle on romahduksesta lähetetty tieto. Tiedonannon yhteydessä paikalliset viranomaiset toivovat saavansa Suomesta Käkisalmeen materiaalista apua; lämmitettäviä telttoja, huopia, elintarvikkeita ja lääkkeitä. Avun toimittaa perille Suomen Punainen Risti.

Ensossa romahti toukokuussa

Toukokuun lopulla romahti rajan pinnassa Ensossa kerrostalo. Onnettomuus vaati 19 kuolonuhria. Käkisalmi sijaitsee rajalta noin 100 kilometrin päässä, Laatokan rannalla. Venäjän palolaitoksen mukaan tulipalot lisääntyvät kerrostaloissa joka talvi, kun ihmiset yrittävät saada asuntoihinsa lisää lämpöä omatekoisilla sähkölaitteilla tai kaasuliesillä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.