Mainos

Kymmeniä kuoli maanvyöryssä Kiinassa

Maanvyöry hautasi viime yönä useita taloja syrjäisessä vuoristokylässä. Pelastustyöt ovat käynnissä.

Kiinan lounaisosissa Guizhoun maakunnassa sattuneessa maanvyörymässä on vahvistettu kuolleen 16 ihmistä, joista viisi on lapsia. Lähemmäs viisikymmentä onnettomuusuhria on vielä kateissa. Paikallisten viranomaisten mukaan toivoa jäljellä olevien uhrien elossa löytämisestä ei enää ole.

Onnettomuus sattui pienessä vuoristokylässä kello kolmen aikaan aamulla, jolloin suuri osa asukkaista oli vielä nukkumassa. Kylä sijaitsee noin 200 kilometriä länteen maakunnan pääkaupungista Guiyangista. Kokonaisia perheitä hautautui vyöryn alle, eikä taloista jäänyt näkyviin edes kattoja, paikalliset kertoivat.

Viranomaiset ei osanneet sanoa, miksi maanvyöry tapahtui. Sateet eivät heidän mukaansa voineet olla syynä, sillä sää alueella oli hyvä. Kylän asukkaat syyttivät vyörystä läheisiä hiilikaivoksia. Kylän liepeillä sijaitsee useita kaivoksia, ja kylän asukkaita oli tarkoitus evakuoida lähipäivinä sortumisvaaran vuoksi, paikalliset kertoivat.

Kiinassa on viime aikoina sattunut useita tuhoisia kaivosonnettomuuksia. Kiinan kaivoksia pidetään maailman vaarallisimpina.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.