Kymmeniä kuoli jalkapallomellakoissa Libyassa

Ainakin 20 ihmistä sai surmansa jalkapallo-ottelussa Libyan pääkaupungissa Tripolissa aiemmin tällä viikolla, kertoivat länsimaiset diplomaatit ja oppositiolähteet tänään. Libyan johtajan Muammar Gaddafin poikien henkivartijat ampuivat lähteiden mukaan kuoliaaksi joitakin ihmisiä.

Yhden diplomaatin mukaan jopa 50 ihmistä sai surmansa yhteenotoissa sen jälkeen kun osa yleisöstä oli alkanut huutaa Gaddafin vastaisia iskulauseita kahden paikallisen jalkapallojoukkueen välisen ottelun aikana viime tiistaina. Gaddafin henkivartijat alkoivat ampua kohti katsojia, joista osa vastasi tuleen, kertoivat diplomaatit. Useita ihmisiä kuoli tai loukkaantui tulituksessa sekä sitä seuranneessa tungoksessa, kun ihmiset yrittivät pois stadionilta. Kaduilla jalkapallofanien kerrottiin kivittäneen ulkomaalaisten autoja sekä huutaneen iskulauseita.

Libyan radio ja televisio kertoivat aiemmin tänään useiden ihmisten kuolleen, kun jalkapallofanit mellakoivat Tripolissa tiistaina. Kuolleiden määrää ja muita yksityiskohtia ei kuitenkaan kerrottu. Maan viranomaiset määräsivät tämän päivän yleiseksi surupäiväksi. Mellakoihin osallistuneet joukkueet määrättiin myös hajotettavaksi.
(STT-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat