Mainos

Kymmeniä kuoli itsemurhaiskussa Afganistanissa

Iskussa kuoli muun muassa useita kansanedustajia. Lisäksi haavoittuneita on ainakin 50.

Kymmenet ihmiset ovat saaneet surmansa itsemurhaiskussa Baghlanin maakunnassa Pohjois-Afganistanissa, kertoivat viranomaiset. Aiemmin alue ei ole joutunut kokemaan Afganistanin yhä pahenevaa väkivaltaa. Mikään ryhmä ei ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelivat, mutta illalla kerrottiin, että kuolleita oli ainakin 50. Heidän joukossaan oli eri lähteiden mukaan viisi tai kuusi kansanedustajaa. Kymmenet muut ihmiset haavoittuivat iskussa.

Viranomaisten mukaan itsemurhaiskijä räjäytti itsensä sokeritehtaan ulkopuolella. Tehtaan avajaisiin osallistui valtuuskunta Afganistanin parlamentista sekä kymmeniä arvovieraita. Avajaisia seurasi myös lukuisa joukko paikallisia asukkaita, joiden joukossa oli paljon lapsia.

- Olemme laskeneet tähän mennessä 50 kuollutta, mutta kaduilla on edelleen ruumiita ja omaiset ovat kuljettaneet jo joitakin ruumiita pois, kertoi maakunnan turvallisuuspäällikkö.

Afganistanissa on tänä vuonna tehty noin 120 itsemurhaiskua, joista useimpien tekijäksi on nimetty Taleban-liike. Se ilmoitti kuitenkin, ettei ollut tämänpäiväisen iskun tekijä. Erona moniin muihin iskuihin oli, että kohde oli siviilikohde.

Presidentti Hamid Karzai tuomitsi heti terroristihyökkäykseksi kutsumansa iskun.

- Tämä on Afganistanin kansan vastaisten vihollisten työtä, sanottiin presidentin lausunnossa.

Baghlan kuuluu kansainvälisten Isaf-joukkojen pohjoiseen komentoalueeseen, ja siellä toimii unkarilainen, sotilaista ja siviileistä koostuva jälleenrakennusjoukko.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.