Mainos

Kymmeniä kuoli ilmaiskussa Pakistanissa

Isku kohdistui armeijan mukaan terroristien koulutuskeskukseen, jossa oli hyökkäyshetkellä noin 80 ihmistä.

Lähes 80 ihmistä on saanut surmansa Pakistanin armeijan ilmaiskussa Afganistanin rajan läheisyydessä. Isku tehtiin uskonnolliseen kouluun, joka oli armeijan mukaan todellisuudessa terroristien koulutuskeskus.

Koulua johti paikallinen Taleban-komentaja, jonka viranomaiset olivat etsintäkuuluttaneet epäiltynä terrorismista ja al-Qaidan taistelijoiden piilottamisesta, kertoo armeijan edustaja.

Koulussa oli hyökkäyshetkellä noin 80 ihmistä. Heistä kaikki tai lähes kaikki saivat surmansa, joukossa myös paikallinen komentaja. Paikallisten mukaan uhrien joukossa oli myös lapsia.

Pakistanin islamistiset puolueet ovat tuominneet iskun jyrkästi. Islamistisen Jamaat-puolueen johtaja Qazi Hussain Ahmed syyttää hallitusta viattomien ihmisten surmaamisesta osana Pakistanin pyrkimystä miellyttää liittolaistaan Yhdysvaltoja.

Ilmaisku tehtiin Bajaurin heimoalueelle lähelle Kharin kaupunkia. Suuri määrä al-Qaidan ja Talebanin taistelijoita pakeni Afganistanista Pakistanin puolelle, kun Yhdysvallat aloitti heidän jahtaamisensa Afganistanissa syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.