Mainos

Kymmeniä kuoli ammusvaraston räjähdyksessä Albaniassa

Ainakin neljä ihmistä on kuollut ammusvaraston räjähdyksessä Albanian pääkaupungin Tiranan liepeillä Vorassa. Loukkaantuneita on noin 200.

Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan pahimmillaan jopa useisiin kymmeniin, sillä varastolla työskenteli viranomaisten mukaan kymmeniä ihmisiä.

Onnettomuus sattui, kun albanialaiset ja amerikkalaiset purkuryhmät olivat purkamassa Tiranan pohjoispuolella sijaitsevaa vanhojen ammusten ja räjähteiden varastoa. Paikka oli Albanian kommunistidiktatuurin haalimien asearsenaalien tärkein keräyspiste.

Ensimmäinen valtava räjähdys tapahtui noin puoliltapäivin, ja sitä seurasi seuraavien tuntien aikana useita pienempiä. Ensimmäinen räjähdys oli niin voimakas, että se kuultiin 150 kilometrin päässä Makedonian puolellakin.

Räjähdysten paineaallot repivät talojen kattoja ja murskasivat autojen tuulilaseja lähellä kulkevalla maantiellä. Jopa muutaman kilometrin päässä sijaitsevan lentokenttäterminaalin ikkunat menivät palasiksi.

Varaston liepeillä täysi hävitys

Sairaalat asetettiin heti hälytysvalmiuteen ja Tiranan katuja suljettiin, jotta ambulanssit pääsisivät kulkemaan esteettä. Pelastuskoptereita ei heti uskallettu lähettää matkaan räjähtelyn vain jatkuessa.

Pelastustyöntekijät vahvistivat illalla löytäneensä ainakin neljä ruumista onnettomuuspaikalta. Uhrimäärän kuitenkin uskotaan kasvavan.

- Pelkäämme pahinta niiden kolmen sotilasjoukkueen puolesta, jotka työskentelivät siellä. Jokaisessa ryhmässä oli 21 jäsentä, sanoi pääministeri Sali Berishan tiedottaja Juela Mecani. Yhdysvaltain suurlähetystö ei kuitenkaan kyennyt välittömästi vahvistamaan, että amerikkalaissotilaita olisi ollut paikalla.

Loukkaantuneista useimmat kärsivät palovammoista, luunmurtumista ja viiltohaavoista. Ainakin kymmenen ihmisen tila oli kriittinen.

Paikallisen television kuvissa näkyi, miten varaston lähiseudun talot olivat romahtaneet räjähdysten vaikutuksesta ja miten teiden laitoja kehystivät hylätyt autot rikkinäisine laseineen. Vielä räjähtämättömiä ammuksia kerrottiin lennelleen ympäriinsä.

Läheisen Gerdecin kylän asukkaat joutuivat hakemaan turvaa edesmenneen kommunistidiktaattorin Enver Hoxhan rakennuttamiin bunkkereihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.