Mainos

Kymmeniä kolareita kurjassa ajokelissä – yksi kuoli

Huonossa ajokelissä nähtiin tänään lukuisia kolareita ja ojaanajoja eri puolilla Suomea.

Vakavin kolari sattui aamupäivällä Suomenniemellä Etelä-Karjalassa, jossa valtatie 13:lla tapahtuneessa törmäyksessä kuoli keski-ikäinen mies.

Suomalaismiehen kuljettama henkilöauto ajautui hiukan ennen puoli yhtätoista vastaantulevien kaistalle ja törmäsi venäläisen miehen kuljettamaan ajoneuvoyhdistelmään. Henkilöauton kuljettaja kuoli. Autoissa ei ollut kuljettajien lisäksi muita.

Tie oli tapahtumahetkellä erittäin liukas ja jäinen. Poliisi tutkii edelleen onnettomuuden syytä.

Kangasalla Pirkanmaalla sattui seitsemän auton ketjukolari, jossa loukkaantui lievästi neljä ihmistä. Hälytys onnettomuudesta Kangasalantiellä tuli iltapäivällä puoli viideltä.

Kaikki kolarisumaan joutuneet olivat henkilöautoja. Loukkaantuneet olivat ketjukolarin ensimmäisissä autoissa. Heidät vietiin hoidettavaksi päivystykseen.

Etelä-Pohjanmaalla kymmenkunta kolaria

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella oli päivän aikana useampia ojaanajoja. Muun muassa valtatie 3:lla Vaasan ja Laihian välillä oli kello 14 aikoihin ojassa tai ojanpenkassa kiinni neljä autoa. Poliisi kehotti ihmisiä ajamaan varovasti, sillä varsinkin valtatie 3:lla ajokeli oli puuskittaisen sivutuulen vuoksi erittäin huono.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella tapahtui iltapäivän aikana kymmenkunta peltikolaria, joissa ei kuitenkaan loukkaantunut kukaan. Myös Keski-Pohjanmaalla sattui päivän aikana useita kolareita.

Rekat vaikeuksissa Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa poliisipartiot sekä liikkuvan poliisin partiot ovat olleet tänään täystyöllistettyjä liikenneonnettomuuksien selvittämisessä.

Rekat olivat päivän mittaan ongelmissa eri puolilla Varsinais-Suomea. Aamuseitsemältä täysperävaunurekka ajautui ojaan valtatie 8:lla Mynämäen kohdalla. Onnettomuudessa ei loukkaantunut kukaan, mutta liikennettä jouduttiin ohjaamaan koko aamupäivän ajan ja valtatiellä oli käytössä vain yksi kaista. Rekkoja suistui ojaan päivän mittaan myös ainakin Laitilassa valtatie 8:lla ja Väkkärintiellä.

Henkilöautojen ulosajoja tapahtui Varsinais-Suomessa päivän mittaan useita. Uudessakaupungissa Lokalahdentiellä klo 12.30 nuori nainen menetti ajoneuvonsa hallinnan liukkaalla tiellä ja törmäsi vastaan tulleeseen ajoneuvoon. Kukaan ei loukkaantunut, mutta ajoneuvot kärsivät pahoin. Paimiossa Sukselantiellä auto ajautui päin puuta ja yksi sai lieviä vammoja. Turussa Tampereen moottoritieltä suistui ulos henkilöauto ilman henkilövahinkoja. Autoja päätyi ojaan myös muun muassa Maskussa Salomäentiellä sekä Turussa Paattistentiellä. Päivän aikana tapahtui runsaasti myös lievempiä peltikolareita ja tieltä suistumisia.

Jämsässä törmäys aura-auton kanssa

Keski-Suomessa tapahtui niin ikään useita liikenneonnettomuuksia. Ainakin kello 17 mennessä oli kuitenkin vältytty vakavilta loukkaantumisilta.

Jämsässä valtatie 9:llä pakettiauto törmäsi aamupäivällä aura-autoon. Etuauralla varustettu kuorma-auto aurasi puoli yhdentoista aikaan 9-tiellä Tampereen suuntaan johtavaa ohituskaistaa, kun pirkanmaalainen vanhempi mies lähti ohittamaan aura-autoa. Pöllyävä lumi sokaisi kuljettajan ja pakettiauto törmäsi kuorma-auton etuauraan. Pakettiauto pyörähti ajoradalla ja törmäsi vielä keskikaiteeseen. Ajoneuvo vaurioitui pahoin, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Pakettiautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.