Mainos

Kymmeniä kateissa mutavyöryn jäljiltä Meksikossa

Meksikossa ainakin 58 ihmistä on kadonnut suuressa mutavyöryssä maan lounaisosassa. Vyöry hautasi alleen osan La Pintadan kylästä.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet, ovatko kaikki kadonneet jääneet loukkuun mutavyöryn alle. Noin 400 asukkaan kylästä on evakuoitu jo yli 280 kyläläistä.

Naapurikylän kaupunginjohtaja kertoo AFP:n puhelinhaastattelussa, että ainakin 15 ruumista on kaivettu ylös mudan alta. Hän kuvailee tilannetta erittäin kriittiseksi. Yli 20 taloa on murskaantunut.

Meksikon myrskyissä kuolleiden määrä on noussut ainakin 80:een. Tänä aamuna Meksikon luoteisrannikolle saapuneen hurrikaanin pelätään aiheuttavan uusia tuhoisia tulvia ja mutavyöryjä. Myös maan itärannikolle odotetaan uutta pyörremyrskyä.

Myrskyn runtelemassa Acapulcon lomakohteessa luonnonkatastrofi on johtanut ryöstelyyn. Eilen tuhannet ihmiset rikkoivat kauppojen ikkunoita ja varastivat muun muassa ruokaa ja kodinkoneita. Tulvien ja mutavyöryjen vuoksi kymmenettuhannet ihmiset ovat jääneet kaupunkiin jumiin.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.