Mainos

Kymmeniä kateissa Costa Rican järistyksen jäljiltä

Kymmeniä ihmisiä on edelleen kateissa Costa Ricassa sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Noin 150 saarroksiin jäänyttä turistia on saatu pelastettua, osa heistä helikoptereilla.

Viranomaisten mukaan ainakin 15 ihmisen tiedetään saaneen surmansa. Uhrien määrän uskotaan kuitenkin nousevan, kun pelastustyöntekijät pääsevät eristyksissä oleviin kyliin. Useita autoja on myös edelleen maanvyöryjen hautaamina.

Voimakkuudeltaan 6,1 Richterin asteikolla ollut järistys sattui torstaina Poas-tulivuoren kansallispuistossa, jossa maanvyörymät katkaisivat useimmat puistoon johtavat tiet. Kyseessä on yksi Costa Rican suosituimpia turistikohteita.

Helikopterilla pelastettujen joukossa oli amerikkalaisia, ranskalaisia, kanadalaisia ja espanjalaisia turisteja. Osa pääsi itse kapuamaan vuoristopolkuja pitkin pelastustyöntekijöiden luokse.

- Se oli kammottavaa, kuvaili espanjalainen Nazario Llinarez, 50.

Hän oli ollut vaimonsa kanssa tutustumassa vesiputoukseen, kun osa kukkulan rinteestä sortui heidän vieressään. Pariskunta selvisi lähistöllä olleeseen bussiin, jossa he odottivat yön helikopterin saapumista.

Maanjäristys oli voimakkain Costa Ricassa 150 vuoteen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.