Mainos

Kymmeniä jälleen siepattu Bagdadissa

Irakin valtiollisen televisiokanavan mukaan maan pääkaupungissa kaapattiin tänään kuusi pikkubussia. Niiden matkustajista ainakin 60 surmattiin.

Turvallisuustilanne Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on entisestään heikentynyt. Tuntemattomat ääriainekset ovat siepanneet ja surmanneet jälleen tänään kymmeniä ihmisiä, ja opetusministeri kertoi aiempien sieppausten johtaneen useiden panttivankien kidutukseen ja surmaamiseen.

Irakin valtiollisen television al-Iraqian mukaan tuntemattomat ääriainekset kaappasivat Bagdadissa kuusi pikkubussia ja surmasivat ainakin 60 niiden matkustajaa.

Uhrien tarkka määrä ei ollut heti selvillä, mutta Kia-merkkiseen bussiin mahtuu tv:n mukaan 11 matkustajaa, kertoi saksalainen uutistoimisto DPA.

Siepattuja kidutettu

Kaksi päivää sitten aseistautuneet miehet sieppasivat kymmeniä ihmisiä Irakin opetusministeriön tiloista. Sieppaajat kokosivat ministeriön työntekijöistä ja sattumoisin paikalla olleista kävijöistä miehet, jotka kuljetettiin paikalta autoilla.

Ainakin osaa siepatuista kidutettiin niin, että he kuolivat, kertoi Irakin korkeakoululaitoksesta vastaava ministeri Abd Dhiab.

- Useita ihmisiä, lähinnä yliopiston työntekijöitä ja vartijoita, kuoli. Vapautettujen mukaan heidät kidutettiin kuoliaiksi, sanoi ministeri Abd Dhiab. Hän ei kertonut, kuinka monta ihmistä kuoli.

Sekavia tietoja sieppauksista

Tiedot sieppauksista ovat olleet erittäin sekavia. Tämän päiväisestä bussikaappauksista kertoi ainoastaan saksalainen DPA.

Alkuviikon sieppauksesta on esitetty toisistaan poikkeavia tietoja. Esimerkiksi siepattujen määrä on lähteistä riippuen ollut 25-160.

Hallituksen tiedot ovat olleet huomattavasti varovaisempia kuin mm. ministeri Dhiabin. Pääministeri Nuri al-Malikin mukaan siepattuja oli vain nelisenkymmentä ja muutamia lukuunottamatta heidät on kaikki vapautettu.

Ministeri Dhiabin kertoman mukaan panttivankeina on yhä noin 70 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.