Mainos

Kymmeniä islamisteja kuollut Malin taisteluissa

Kymmenet islamistikapinalliset ovat saaneet surmansa sen jälkeen, kun Ranska puuttui Malin taisteluihin. Malin armeijan edustajan mukaan kamppailussa Konnan kaupungista kuoli jopa sata islamistia.

Hallituksen joukot ovat tänään saaneet strategisen kaupungin hallintaansa kapinallisilta. Muutoinkin Ranskan puuttuminen länsiafrikkalaisen Malin taisteluihin vaikuttaa kääntäneen voimasuhteet nopeasti. Malin eteläosaa uhanneiden islamistikapinallisten eteneminen on pysäytetty maan keskiosassa. Yksi ranskalaislentäjä sai eilen surmansa sotilasoperaatiossa.

Länsi-Afrikan valtioiden yhteistyöelin Ecowas lähettää joukkoja Maliin lähipäivinä. Samoin Burkina Faso on ilmoittanut lähettävänsä Maliin 500 sotilastaan. Nigerian teknistä apua tarjoavat joukot ovat jo maassa. Senegal on ilmoittanut lähettävänsä myös joukkoja ja myös Yhdysvallat on harkinnut tukevansa Ranskan operaatiota.

Juuri Konnan menettäminen kapinallisille toissapäivänä sai Malin hallituksen pyytämään apua Ranskalta. Kaupungista kapinalliset olisivat voineet edetä kohti pääkaupunkia Bamakoa.

(MTV3 - STT AFP - Reuters)

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 12.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.