Mainos

Kymmenettuhannet yhä ilman sähköä Ruotsissa

Viime yön myrsky katkoi myös puhelinlinjoja, mutta muuten myrsky ei aiheuttanut suuria vahinkoja.

Ruotsissa on yhä melkein 80 000 kotitaloutta ilman sähköä ja 70 000 kotitaloutta ilman kiinteää puhelinyhteyttä. Sähköt saatiin palautettua päivän aikana 30 000 asiakkaalle. Viime yön myrskyssä puhelinyhteys katkesi 10 000 kotitaloudelta.

Muutoin Ruotsi näyttäisi selvinneen uudesta talvimyrskystä ilman suuria vahinkoja. Pelastusviranomaiset huomauttivat, että myrskyn höykyttämiä puita saattaa kuitenkin edelleen rojahtaa maahan. Viime yönä puuskissa jopa 30 metriä sekunnissa puhaltaneet kovat tuulet riepottivat Etelä- ja Länsi-Ruotsia.

Junaliikennettä uusi myrsky haittasi sen verran, että Moran ja Borlängen välillä oli kiskoille kaatunut puita. Aiemman myrskyn jäljiltä junaliikenne on poikki Smålandissa. Yhteys saataneen toimimaan vasta viikonlopun jälkeen.

Sydkraft-sähköyhtiö on saanut Suomesta ja Saksasta asennushenkilöstöä ja työnjohtoon kuuluvia avukseen sähkövikojen korjaamiseen. Apua on tulossa myös muista Euroopan maista.

Matkapuhelinverkosta toimii myrskyalueella 80 prosenttia. Smålandissa on eniten vikoja. Ruotsin ilmatieteen laitos varoittaa edelleen kovista tuulista.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.