Mainos

Kymmenettuhannet vailla sähköä Tukholmassa

Kymmenettuhannet ihmiset ovat jääneet ilman sähköä myöhään eilen Tukholmassa. Birka Energi -yhtiö ilmoittaa, että noin 17 000 asiakkaan sähkölinjat saadaan kuntoon vasta lauantaina.

Sähkökatkoksen syynä on eilisiltana syttynyt kaapelipalo. Palo johti myös mm. kolmen metrojunan pysähtymiseen. Palokunta joutui pelastamaan parikymmentä ihmistä hisseistä, jotka juuttuivat paikoilleen sähköjen katkettua. Sähköt ovat poikki Rinkebyn, Kistan ja Spånga-Tenstan kaupunginosissa Tukholman luoteisosissa.

Sähkön katkeaminen vaikeutti myös ruotsalaisten lehtien ilmestymistä. Useat lehdet joutuivat painamaan normaalia vähäsivuisempia ja pienempiä painoksia. Teleyhtiö Ericsson puolestaan kehotti tuhansia työntekijöitään Tukholmassa tekemään etätyötä.

Samanlainen sähkökatkos sattui Tukholmassa samalla alueella myös maaliskuussa 2001. Birka Energi ilmoitti silloin vahvistavansa poikkeustilavalmiuttaan. -Asensimme silloin verkon uudelleen vähentääksemme kaapelivioista johtuvaa palovaaraa. Vaihdoimme myös vanhan kaapelin, jota epäilimme vian aiheuttajaksi, kertoi Birka Energin käyttöpäällikkö Ingemar Karlsson. -Emme vieläkään tiedä, mikä oli syynä tällä kertaa.

(MTV3-STT-TT)

(Seitsemän uutiset 30.5.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.