Mainos

Kymmenettuhannet vaativat USA:ta vetäytymään Irakista

Mielipidemittausten mukaan enemmistö amerikkalaisista vastustaa presidentti George Bushin suunnitelmia lähettää lisäjoukkoja Irakiin.

Kymmenettuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään Washingtonissa vaatien Yhdysvaltoja vetämään pois joukot Irakista. Mielenosoittajat vetosivat kongressiin, jotta se lopettaa sodan rahoittamisen.

Mukana oli muun muassa Irakissa olevien amerikkalaissotilaiden omaisia, joita oli saapunut paikalle eri puolilta maata. Yli kaksi tuntia kestäneissä puheissa arvosteltiin presidentti George Bushia ja Yhdysvaltain läsnäoloa Irakissa.

Jättimäinen mielenosoitus presidentti Bushin Irak-politiikkaa vastaan toi mukaan myös näyttävän joukon julkisuuden henkilöitä. Mukana olivat esimerkiksi näyttelijät Danny Clover, Susan Sarandon ja Jane Fonda.

Yli 3000 amerikkalaissotilasta ja kymmeniätuhansia irakilaisia on saanut surmansa sen jälkeen kun Yhdysvallat keväällä 2003 hyökkäsi Irakiin. Muitakin sodan vastaisia mielenosoituksia on luvassa lähiaikoina muun muassa Los Angelesiin.

Mielipidemittausten mukaan enemmistö amerikkalaisista vastustaa Bushin suunnitelmia lähettää lisää joukkoja Irakiin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.