Mainos

Kymmenettuhannet pakenevat myrskyä Meksikossa

Lähes 70 000 ihmistä on evakuoitu hirmumyrsky Isidoren alta Jukatanin niemimaalla Meksikossa. Myrsky saapui Meksikon rannikolle viime yön aikana Kuubasta.

Meksikossa riehuvan hirmumyrsky Isidoren tuuli puhaltaa jo lähes kaksisataa kilometriä tunnissa. Viranomaiset pelkäävät, että myrsky aiheuttaa tähänastisista pahimman luonnonkatastrofin maan eteläosassa, Jukatanin niemimaalla.

Rankkasade ja valtavat aallot iskivät kumoon puita ja sähkölinjoja Jukatanin niemimaan pääkaupungissa Meridassa. Ainakin neljä ihmistä on jo kuollut myrskyn aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa. 70 000 ihmisen arvioidaan paenneen myrskyä sisämaahan.

Hirmumyrsky Isidore on tulossa Kuubasta, jossa se tuhosi taloja ja tupakkaviljelmiä. Lähes kolmesataatuhatta ihmistä joutui jättämään kotinsa. Nyt myrskykeskus on saapunut Jukatanin niemimaalle, ja on mahdollista, että se jatkaa matkaansa luoteeseen, kohti Lousianaa tai Teksasia.

Lähes kaksisataa kilometriä tunnissa puhaltava puuskittainen tuuli ja jopa puolen metrin sademäärä vuorokaudessa saattaa nostaa tulvaveden jopa neljä metriä korkealle. Kaksi Meksikon tärkeistä öljysatamista on jouduttu sulkemaan.

Hirmumyrsky Isidoren pelätään runtelevan Meksikon rannikkoa ainakin seuraavien kahden vuorokauden ajan.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 23.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.