Mainos

Kymmenettuhannet pakenevat hurrikaania Meksikossa

Meksiko on täydessä hälytystilassa maan tänään saavuttaneen hurrikaani Emilyn takia. Quantana Roon maakunnasta on paennut lähes 50 000 ihmistä.

Kymmenettuhannet meksikolaiset ja maassa lomailevat turistit yrittävät suojautua Jukatanin niemimaan saavuttanutta hurrikaani Emilyä vastaan.

Pelkästään Cancunin lomaparatiisin lähiympäristössä Meksikon länsirannikolla arviolta 60 000 ihmistä on hakeutunut alueelle pystytettyihin väliaikaisiin hurrikaanisuojiin turvaan trooppisen pyörremyrskyn synnyttämiltä rankkasateilta ja kovalta tuulelta.

Myrsky koettelee muun muassa Cancunin eteläpuolella sijaitsevaa Playa del Carmenia, jossa on myös suomalaisia lomailijoita.

Maan terveysministerin mukaan kaikkiaan yli 46 000 ihmistä on jo ehtinyt paeta koko Quintana Roon maakunnasta, jossa Cancunkin sijaitsee. Lähtijöiden joukossa on arviolta 30 000 turistia. Kaikkiaan ulkomaalaisia uskotaan olleen alueella jopa 80 000.

Matkailijoita on evakuoitu merenrantahotelleista sisämaahan, jossa monet väliaikaissuojat ovat tupaten täynnä. Turisteja on majoitettu hotelleihin, jossa yhtä huonetta saattaa joutua jakamaan jopa 15 henkeä. noin 2000 loistohotellien asiakasta on sijoitettu liikuntasaliin, jonka ovet on teljetty, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuhannet meksikolaissotilaat ovat täydessä hälytysvalmiudessa pyörremyrskyn takia.

Valtio-omisteisen öljy-yhtiön Pemexin mukaan viranomaiset ovat aloittaneet vientisatamien ja öljynporauspisteiden sulkemisen Meksikon länsirannikolla. Tämä vaikuttanee tuntuvasti kansainväliseen öljykauppaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.