Mainos

Kymmenettuhannet osoittivat mieltään ETA:n puolesta

Kymmenettuhannet baskit osoittivat tänään mieltään terroristijärjestö ETA:n puolesta San Sebastianissa Pohjois-Espanjassa. Mielenosoituksen oli järjestänyt ETA:n poliittinen siipi Herri Batasuna.

Kyseessä oli Herri Batasunan suurin mielenosoitus sen jälkeen kun Baskimaan itsenäisyyttä ajava ETA murhasi 29-vuotiaan baskipoliitikon aiemmin tässä kuussa.

Mielenosoitus oli tarkoitettu vastaukseksi eri puolilla Espanjaa kahden viikon aikana pidetyille ETA:n vastaisille mielenosoituksille, joihin on osallistunut yhteensä kuusi miljoonaa ihmistä. Espanja on edelleen raivoissaan Miguel Angel Blancon murhasta, ja marssireitin varrelle oli komennettu runsaasti poliiseja ja yksityisiä turvallisuusvartijoita.

Rantakatua pitkin kulkenut mielenosoitus sujui kuitenkin rauhallisesti yli 20 000 mielenosoittajan huutaessa kuorossa "Itsenäisyys" ja "Eläköön ETA:n sotilaallinen siipi".

Baskimaan aluehallitus kielsi viime viikon lauantaiksi suunnitellun samanlaisen mielenosoituksen ETA:n vastaisten väkivaltaisuuksien pelossa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.