Mainos

Kymmenettuhannet osallistuivat hautajaissaattoon Gazassa

Palestiinalaisen Hamas-äärijärjestön aseellinen siipi vannoi tänään kostavansa Israelin armeijan hyökkäyksen Gazaan, kun kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat 12 israelilaisjoukkojen surmaaman palestiinalaisen hautajaisiin.

Kuolleista kuusi oli siviilejä, ja näistä kolme alaikäisiä lapsia. Iskussa sai surmansa myös yksi Hamasin johtajista.

Mukana hautajaisissa oli jopa tuhat aseistautunutta miestä Hamasista, Islamilaisesta jihadista ja al-Aksan marttyyrien prikaateista.

Hamasin mukaan kaikki yritykset riisua järjestö aseista tai soveltaa tiekarttana tunnettua kansainvälistä rauhansuunnitelmaa ovat turhia. -Tämä on selvä viesti kaikille: aseemme ovat veremme. Tulemme katkaisemaan jokaisen käden, joka yrittää ottaa nämä aseet meiltä, sanottiin järjestön tiedotteessa.

Tiedote oli vastaus palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin aiemmin tällä viikolla esittämään aseriisuntapyyntöön. Hamas sanoi tiedotteessaan myös, että se pitää kaikkea yhteistyötä EU:n, YK:n, Yhdysvaltain ja Venäjän laatiman tiekarttasuunnitelman toimeenpanemiseksi juonitteluna Israelin kanssa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell saapui tänään Syyriaan keskustelemaan rauhanhankkeesta ja Syyrian kytköksistä Israelin vastaisiin ääriryhmiin. Syyria on vaatinut Yhdysvalloilta "tasapainoista" lähestymistapaa tilanteeseen Israelissa ja palestiinalaisalueilla.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.