Mainos

Kymmenet vaativat korvauksia haihtuneista sijoituksistaan

Kymmenet sijoitusasiakkaat vaativat hyvitystä useilta pankeilta, rahastoyhtiöiltä ja sijoituspalveluyrityksiltä haihtuneista sijoituksistaan.

Arvopaperilautakuntaan valituksen tehneiden mukaan sijoitusratkaisuja oli markkinoitu heille riskittöminä, kertoo Aamulehti.

Lautakunnassa ratkaisua odottavat kymmenet valitukset koskevat pääomaturvattuja indeksilainoja, joiden arvo heikkeni tai nollautui viime syksynä.

Sijoitukset liittyivät konkurssiin menneen Lehman Brothersin liikkeelle laskemiin ja takaamiin indeksilainoihin sekä sellaisiin indeksilainoihin, joissa sijoitus Lehman Brothersiin oli yksi lainan osa.

Finanssivalvonnan mukaan suomalaiset sijoittivat yhteensä 60 miljoonaa euroa Lehman Brothersin liikkeelle laskemiin tai takaamiin joukkovelkakirjalainoihin.

Pääomaturvatussa lainassa lainan pääoma ei pienene muuten kuin inflaation vaikutuksesta. Lainan pääoman voi kuitenkin menettää, jos liikkeellelaskija, esimerkiksi pankki, ajautuu konkurssiin.

Myös sijoitussidonnaiset vakuutukset tulilinjalla

Kuluttajat ovat valittaneet myös sijoitussidonnaisista vakuutuksista. Niitä koskevia riitoja käsitellään syksyllä vakuutuslautakunnassa.

Pankki- ja sijoitusasioista on kysytty ja valitettu enemmän kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan on tullut alkuvuonna enemmän yhteydenottoja kuin koskaan vastaavana aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.