Kymmenet oppilaat näkivät ampumisen läheltä Jokelassa

Poliisin tutkimuksissa on käynyt ilmi, että moni oppilas näki keskiviikkona läheltä tilanteita, joissa Jokelan ampuja tulitti kohti koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

Poliisi arvioi tähänastisten selvitysten perusteella, että kymmenet koululaiset näkivät ampumisia läheltä Jokelan koululla.

Poliisi on kuulustellut viikonloppuna useita kymmeniä oppilaita ja koulun henkilökuntaa.

KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kertoo, että poliisilla on jo kohtuullisen hyvä kuva tapahtumista ja se selkenee jatkuvasti kuulemisten edetessä. Kuulemisia jatketaan pitkälle ensi viikkoon.

Auvisen tietokone ensisijainen tietolähde

Poliisi jatkoi viikonloppuna myös ampujan, Pekka-Eric Auvisen, tietokoneen tutkintaa. Poliisin mukaan tietokone tullaan tutkimaan tarkkaan, sillä se on ensisijainen tietolähde juttua tutkittaessa.

Mediassa liikkuneita tietoja siitä, että Auvisella olisi ollut suora yhteys yhdysvaltalaiseen poikaan kouluiskuihin liittyen, Haapala ei toistaiseksi vahvistanut.

- Se, että käydään jonkun henkilön nettisivuilla ei vielä tarkoita konkreettista tiedonvaihtoa, vaan jokainen voi netissä käydä katselemassa toisten sivuja, Haapala jatkaa.

Auvisen ruumiinavaus alkuviikosta

Poliisi arvioi, että Auvisen ruumiinavaus tehdään alkuviikosta joko maanantaina tai tiistaina.

Haapalan mukaan oikeuskemiallisen tutkimuksen tuloksia joudutaan kuitenkin odottamaan muutamia viikkoja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat