Mainos

Kymmenet kuolivat väkijoukon ryntäyksessä Minskissä

Ainakin 50 ihmistä kuoli ja yli sata ihmistä loukkaantui eilen iltapäivällä, kun suuri joukko yritti tunkea itsensä metroasemalle Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Ainakin 54 ihmistä kuoli ja 150 loukkaantui eilen iltapäivällä väentungoksessa metroasemalle Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Ihmisjoukko ryntäsi paniikinomaisesti suojaan ukkosmyrskyä.

Turma sattui, kun olutjuhlille osallistunut väkijoukko tungeksi alas metroaseman portaita suojaan äkilliseltä ukkosmyrskyltä. Monet uhreista kaatuivat portaissa, ja ihmiset tunkivat paniikissa heidän ylitseen.

Loukkaantuneita oli noin 150, kertoivat viranomaiset. Useimmat kuolleista olivat 14-18-vuotiaita. Huomattava osa surmansa saaneista oli korkeakorkoisissa kengissä liikkuneita tyttöjä, jotka olivat kompastuneet sateesta liukkailla marmorirappusilla. Valko-Venäjän sisäministeri Juri Sivakov sanoi monien kuolleiden ja loukkaantuneiden olleen humalassa.

Minskin eilistä tapahtumaa mainostettiin sekä rock-konserttina että olutjuhlana. Myös kaksi poliisia, jotka yrittivät estää väkijoukon ryntäyksen, sai NTV-tv-aseman mukaan surmansa. Valko-Venäjän televisio näytti tänään omaisia, jotka tutkivat järkyttyneinä valokuvia ruumiista.

Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenko julisti kahden vuorokauden suruajan onnettomuuden johdosta. Valko-Venäjän televisio ja radio esittivät tänään vain klassista musiikkia ja uutisia. Valko-Venäjän hallitus ilmoitti tänään, että kuolonuhrien omaisille maksetaan rahasumma, joka on Suomen rahana noin 2000 markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.