Mainos

Kymmenesosa lööppiaiheista samoja iltapäivälehdissä ja Seiskassa

Iltapäivälehdet tuntuvat kilpailevan Seiskan kanssa samasta yleisöstä ihmissuhdeaiheissa. Pelkät lööpit eivät kuitenkaan kerro sitä, kuinka paljon iltapäivälehdet ottavat aiheita Seiskasta.

Iltapäivälehtien lööpeistä vajaa kymmenesosa käsittelee samoja aiheita kuin 7 päivää -lehden kansi. Lehtiä yhdistävät julkkis- ja ihmissuhdeaiheet, mutta erojakin löytyy.

Yhteiset aiheet käsittelevät yleensä ihmissuhteita, kuten julkkisten eroja, uusia rakkauksia ja pettämistä. Juuri ihmissuhdeaiheissa lehtityypit tuntuvat kilpailevan samasta yleisöstä, todetaan Tampereen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

Vaikka aiheista vajaa kymmenes on samoja iltapäivälehdissä ja Seiskassa, erojakin on. Kun Seiskan kansiaiheista lähes 90 prosenttia käsittelee julkkiksia, iltapäivälehtien lööpeissä julkkisaiheita on 45 prosenttia.

Iltapäivälehdissä on enemmän varsinkin urheilua ja yleisiä viihteen ja kulttuurin uutisia. 7 päivää taas käsittelee kannessaan useammin julkkisten normeista poikkeamisia ja raha-asioita.

Yliopiston Journalismin tutkimusyksikkö analysoi kaikki 7 päivää -lehden kansiotsikot sekä Ilta-Sanomien ja Iltalehden loppuviikon lööpit vuosilta 2005 ja 2006. Tutkimuksen teki Hanna Syrjälä, ja se oli jatkoa Väkivalta lööppijulkisuudessa -tutkimukselle.

Tutkimusraportin mukaan tulokset eivät suoraan kerro, kuinka paljon iltapäivälehdet ottavat aiheita Seiskasta. Pelkkiä lööppejä tarkastelemalla ei selviä, mistä tieto on alun perin kotoisin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.