Mainos

Kymmenen vanhentavaa meikkimokaa

Meikillä on tarkoitus kaunistautua ja saada ulkonäkö virheettömäksi. Valitettavasti meikillä voi joskus myös tehdä hallaa. Pahimmat meikkimokat saattavat vanhentaa ulkonäköä reippaasti. Helmi esittelee kosmetiikkalehti Alluren listaamat kymmenen vanhentavaa meikkimokaa.

1. Liian paksu meikkivoide

Liian paksu ja raskas meikkivoide vanhentaa. Terve ja kosteutettu iho näyttää nuorekkaammalta kuin paksun meikin alle piilotettu iho. Valitse siis kevyt meikkivoide ja peitä sillä vain kriittisimmät kohdat.

2. Hyvin vaalea meikkivoide

Myös hyvin vaalea meikkivoide vanhentaa. Kun ikää alkaa kertyä, on hyvä valita hieman lämminsävyisempi meikkivoide, vaikka oman iho olisikin erittäin kalpea.

3. Voimakas peiteaine silmien alla

Kukaan ei halua mustia silmänalusia, minkä takia mustat pandasilmät mielellään peitetäänkin. Kannattaa kuitenkin olla varovainen peiteainetta valittaessa: se ei saa olla liian paksua. Iän myötä silmiä ympäröivä iho ohenee, minkä takia paksu peitevoide saattaa näyttää betoniselta.

4. Kasvojen liiallinen puuterointi

Puuteri poistaa liiallista kiiltoa nenän ja leuan alueelta, mutta muuten vanhempien naisten kannattaisi hylätä tämä. Puuteri nimittäin kerääntyy helposti päivän aikana juonteisiin samalla korostaen niitä. Puuteri saattaa myös kuivattaa varttunutta ihoa.

5. Vääränlainen poskipuna

Myös poskipunan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota. Alluren asiantuntijat suosittelevat varttuneille naisille rosansävyisiä poskipunia: esimerkiksi kanelin- ja viininsävyisillä dramaattisilla poskipunilla ei kannata alkaa kikkailla. Poskipuna kannattaa myös levittää nimenomaan poskiluulle. Poskipäille levitetty poskipuna nimittäin vie huomion mahdollisesti jo hieman veltostuneeseen ihoon.

6. Huultenrajauskynän unohtaminen

Huulten luonnolliset rajat usein heikentyvät ikääntymisen myötä. Tämän takia on todella tärkeää muistaa käyttää hyvää huultenrajauskynää.

7. Metallinsävyiset huulipunat

Hyvin tummat ja metallisävyiset huulipunat eivät imartele ohenevia huulia. Niiden sijaan kannattaa valita neutraali roosaan taittuva sävy. Voit harkita myös punan vaihtamista värittömään huulikiiltoon – huulikiillot tekevät huulista täyteläisemmän näköiset.

8. Ripsiväriä alaripsiin

Alaripsiin sudittu ripsiväri korostaa juonteita. Sudi mieluummin pelkästään yläripsiin mustaa, laadukasta ripsiväriä ja muista kihartaa ripset ensin. Älä valitse ripsiväriksi kovin paksua laatua, sillä kun ikää tulee, ripset kuivuvat. Tämän takia paksu ripsiväri saattaa tehdä ripset klimppisiksi ja variseviksi.

9. Alaluomen rajaaminen

Alaluomen rajaaminen pienentää silmiä. Sen sijaan kannattaa panostaa taidokkaaseen luomien ylärajaukseen. Paksunna rajausta silmien ulkonurkkia kohti. Silmillä on tapana "pudota" ikääntymisen myötä: ulkonurkkia kohti paksuneva rajaus nostaa silmiä ylemmäs.

10. Kimalletta silmien ulkonurkissa

Kimalleluomiväri silmien ulkonurkissa korostaa juonteita. Kimaltavia värejä kannattaakin käyttää mieluummin kulmaluulla ja luomien sisänurkissa sekä luomien keskellä.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Allure

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.