Kymmenen hyvää syytä syödä kasviksia

1. Kasviksista saat runsaasti välttämättömiä suojaravintoaineita kuten vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita suhteessa niistä saatuun energiaan.

2. Kasvisten sisältämät antioksidantit (beetakaroteeni ja C-vitamiini) ja flavonoidit toimivat elimistössäsi rasvan hapettumista estävinä aineina. Näin sydän- ja verisuonisairauksien sekä syövän riski pienenee.

3. Voit paremmin, kun saat ruoastasi riittävästi kuituja. Kuitujen on todettu alentavan veren rasva-arvoja. Lisäksi kuidut ylläpitävät suoliston toimintaa, tasaavat veren sokeripitoisuutta ja estävät osaltaan eräiden syöpätyyppien syntyä. Kasvikset ja viljavalmisteet ovat hyviä kuidunlähteitä.

4. Painosi pysyy hallinnassa, kun ruoassasi on runsaasti kasviksia. Ne sisältävät paljon elimistön tarvitsemaa vettä ja vain vähän energiaa.

5. Kasvisten ja yrttien runsaalla käytöllä voit vähentää suolan määrää ruoanvalmistuksessa, mikä vaikuttaa alentavasti verenpaineeseen. Myös kasvisten on todettu alentavan verenpainetta yhdessä vähärasvaisten ja rasvattomien maitovalmisteiden kanssa osana monipuolista ruokavaliota.

6. Kasvikset eivät sisällä kolesterolia. Sen sijaan ne alentavat veren kolesterolipitoisuutta.

7. Kasviksista saat paljon hiilihydraatteja. Päivittäisestä kokonaisenergiasta hiilihydraattien osuus tulisi olla yli puolet.

8. Kasvisten sisältämä C-vitamiini tehostaa raudan imeytymistä, pitää virkeänä ja parantaa elimistön puolustuskykyä.

9. Kasvikset sisältävät runsaasti aromiaineita. Niillä saat ruokaan herkullisia makuja ja tuoksuja.

10. Kasvisten väriloistolla saat loihdittua ruokaan silmäniloa. Yhdistele vihreää, punaista, oranssia ...

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja