Mainos

Kymijoen räjähteitä kartoitetaan

Kymijoen pohjasta, Korian entisen varuskunnan rannasta, on löytynyt tuhansia räjähteitä patruunoista miinoihin. Kaivuutyöt räjähteiden poistamiseksi alkavat ensi vuonna.

Viime syksynä käynnistyneen laajan Kymijoen pohjan kartoitustyön aikana eristetyn Korian entisen varuskunnan aluelta on löydetty noin 300 räjähdettä. Räjähteitä ryhdytään raivaamaan ensi vuonna.

700 metrin matkalta joesta entisen Korian varuskunnan rannasta on paikannettu sukeltamalla räjähteitä kappalemääräisesti paljon.

- Noin 3000 tuotetta, joista ensimmäinen tuhat eli patruunatason tuotteet mahtuvat yhteen koriin, eli emme voi puhua autokuormista. Puhutaan kymmenistä miinoista per miinatyyppi, kuvailee esikuntapäällikkö Eero Lauri Kymen sotilasläänin esikunnasta.

Joesta on paikannettu mm. panssarimiinoja, tykistökranaatteja ja panssarinyrkkejä, ja joissakin niistä on yhä sytytin paikallaan. Siksi alue onkin eristetty ja paikalle on sivullisilta ehdottomasti pääsy kielletty, kertoo ylikomisario Antero Rossi Kouvolan poliisista.

Tavoitteena on käynnistää rantapenkereen raivaus jo ensi keväänä ja räjähteiden nostot vuoden kuluttua. Valvontakomission pelossa sotien jälkeen räjähteet jokeen upotti Suomen puolustusvoimat.

Merkkinä Korian siltojen sodanaikaisista pommituksista on löytynyt vain yksi lentopommi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.