Mainos

Kylpylä Kanavaterminaalin paikalle?

Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksestä Katajanokan kanavaterminaalin paikalle ei pystytetä design-hotellia. Paikan kohtalo on avoinna, joten vaihtoehdoilla voi herkutella. Viisi hotellin rakentamista vastustaneista valtuuston jäsenistä visioivat alueen tulevaisuutta.

Antti Valpas (peruss) näkisi alueella kauniin puiston.

- Esplanadin puistoahan voisi jatkaa terminaalin alueelle saakka, keskusta-alueella on liian vähän viheraluetta, Valpas visioi.

Hänen mielestään alue on oivaa ulkoilualuetta, joka jää nyt liian käyttämättömäksi. Toisaalta Valpas ehdottaa, että Suomi voisi ottaa mallia Hollannista.

- Helsingissä on liian vähän asuntoja, joten miksi ei otettaisi terminaalialuetta asumiskäyttöön, hän kysyy.

Terhi Koulumiehen (kok) mielestä hotellikin olisi ihan hyvä vaihtoehto alueelle, mutta toisaalla on silti parempi. Koulumies ehdottaa, että alueelle voisi rakentaa jopa kauppakeskuksen.

Pekka Saarnion (vas) mielestä koko Eteläsataman aluetta tulisi kehittää.

- Talvisin katettava ulkoilmaterassi voisi olla hyvä idea. Joka tapauksessa paikalle on saatava lisää ihmisiä, hän pohtii.

Pakko ei ole rakentaa mitään

Zahra Abdulla (vihr) ei rakentaisi alueelle mitään massiivista, kuten hotelli olisi ollut.

- Jos alueelle on pakko rakentaa jotain, se voisi olla vaikka kylpylähotelli. Vesiympäristöä voisi hyödyntää esimerkiksi niin, että talvella asiakkaat voisivat pulahtaa avantoon uimaan, hän sanoo.

Abdullan mukaan kylpylässä voitaisiin hyödyntää suomalaisia perinteitä, kuten saunaa ja turvetta. Se kiinnostaa turisteja. Jos alueen tulevaisuus ei olisi rahasta kiinni, Abdulla antaisi pienyrittäjille mahdollisuuden. Hänestä alue olisi erinomainen pikkuisille ravintoloille ja kahviloille

Pia Pakarisen (kok) mielestä alueelle ei tarvitsisi rakentaa kiireellä mitään.

- Kaupunkisuunnittelijat voisivat nyt aloittaa puhtaalta pöydältä. Hotelli-ideassa ei sinänsä ole mielestäni vikaa, mutta alue on ahdas. Alueelle täytyisi joka tapauksessa keksiä jotain, mikä sopisi yleisilmeeseen, hän sanoo.

Pakarisen mielestä kaupungissa on paljon tyylikkäitä paikkoja, mutta kakofonia eri tyylien kesken on kamalaa.

- Mitä ikinä paikkaan rakennetaankaan, sen täytyisi olla Katajanokan yleisväritystä mukailevaa, hän kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.