Mainos

Kylmän sään talvivaatteet eivät käy kaupaksi

Vuoden 2003 lumettoman joulukuun myyntitappiot tasoittuivat reippaasti tammikuun ostohuumassa 2004. Samanlaista purkua odotetaan joissakin kaupoissa tänäkin vuonna.

Muotikaupan liiton mukaan talven ulkoiluvaatekauppa takkuilee koko maassa. Liitto ennustaakin, että neljäksi prosentiksi arvioitu kasvu vaatealan joulumyynnissä jää vain kahteen prosenttiin. Talviliikuntaan myyntinsä perustava urheiluliike on säiden armoilla. Kylmän sään toppavaatteille ei kerta kaikkiaan ole kysyntää.

- Talvitekstiileitä vielä ei kaupoista ihan kovin paljoa luvalla sanoen ole myyty, valikoimat ovat lähes korkkaamattomat, kertoo Sportia-Pekan kauppias Pekka Sahamies.

Sportia-Pekan tekstiilimyynti on ollut peräti 40 prosenttia huonompi kuin viime vuonna. Kauppias ei voinut enää jäädä lumia odottelemaan, vaan aloitti tänään talvivaatteiden alennusmyynnin.

- Kuluttajat hakevat tuotteen vasta tarpeeseen, eli toppavaaatteita ei nyt vielä kovin moni ole vielä päällensä vetäny, Sahamies kertoo.

Vuoden 2003 lumettoman joulukuun myyntitappiot kompensoituivat korkojen kera tammikuun ostohuumassa 2004. Samanlaista ostopaineen purkua odotetaan Intersportissa tälläkin kertaa, kunhan talvi suvaitsee saapua.

- Tottakai näkee että kauppiaat jo reagoivat aika voimakkaasti siihen mutta itselläni on kyllä vahva luotto siihen, että se talvi tulee ja päästään tekemään kunnon kauppaa, sanoo kauppias Antti Hyörinen Intersport Turtolasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.