Mainos

Kylmää ilmaa Siperiasta – pakkaspäiviä koko maahan: ”Talvirenkaita jo alle”

Sää kylmenee jälleen. Keskiviikkona ja torstaina pakkasella ollaan päivälläkin koko maassa. Lapissa pakkasta voi öisin olla paikoin jo yli 20 astetta. Loppuviikolla sää näyttäisi taas lauhtuvan.

Suomen itäpuolelle on vahvistumassa korkeapaine.

– Alkuviikko on hyvin kylmä. Ilmavirtaus on peräisin Siperian pohjoisreunalta, vaikka koukkaakin etelän kautta. Edessä ovat syksyn tähän asti kylmimmät säät. Viikko on kuitenkin enimmäkseen poutainen aina perjantaihin saakka, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi yönä ja tiistaina päivällä pakkasta on laajalti etelää ja läntisintä Suomea lukuun ottamatta. Keli voi olla aamulla liukas etenkin maan itä- ja keskiosassa. Itä-Lapissa ja Kainuussa voi jo ensi yönä olla pakkasta 15 astetta.

Tiistaipäivä on aurinkoinen etenkin maan pohjois- ja itäosassa, etelässä ja lännessä on hieman pilvisempää.

Keskiviikon vastaisena yönä sekä keskiviikkona ja torstaina päivällä pakkasta on koko maassa. Itärajalla pakkasta voi olla päivälläkin 5-10 astetta, rannikkoseudulla ollaan nollan vaiheilla.

Keskiviikko näyttää aurinkoiselta lähes koko maassa, torstaina pilvisyys lisääntyy jo lännessä.

Tämän hetken ennusteen mukaan torstain vastainen yö olisi viikon kylmin.

– Kainuussa voi olla pakkasta 25 astetta. Etelässä pakkaslukemat ovat maksimissaan viiden asteen tienoilla, maan keskiosassa kymmenen asteen vaiheilla ja idässä 15-20 asteessa. Merellä syntyy lumikuuroja pitkin viikkoa. Torstaina tuuli kääntyy puhaltamaan Suomenlahdella kaakosta ja voi tuoda lumikuuroja etelärannikolle. Jos autolla tarvitsee päästä liikkeelle säällä kuin säällä, talvirenkaita kannattaa laittaa jo alle koko maassa, toteaa Liisa Rintaniemi.

Perjantaina lumisateita ja tuulta

Perjantain aikana lännestä saapuu sadealue osaan maata.

– Näyttää siltä, että lunta pyryttää pohjoisessa ja maan keskiosassa. Myös tuuli voimistuu. Sateen reitti on kuitenkin vielä epävarma. Sadealue tuo todennäköisesti jäljessään lämmintä ilmaa ja sää lauhtuu. Lauantaina voitaisiin olla jo koko maassa plussan puolella. Tämä lauhtuminen on kelin kannalta paha, sillä takana on kylmä jakso ja päälle tulee kosteutta. Se tietää kuuraliukkautta ja lisäksi osa sateista voi tulla jäätävinä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.