Mainos

Kylmä uhkaa Kiinan tulvauhreja

Kylmät yöt uhkaavat puolta miljoonaa suojatonta tulvien koettelemaa ihmistä Koillis-Kiinassa. Venäjän kaukoidän puoleisen rajan tuntumassa yölämpötila laskee jopa kymmeneen asteeseen. Sairastuneiden määrä kasvaa tämänpäiväisten tietojen mukaan jatkuvasti.

Myös Bangladeshissa, missä vesi peittää kaksi kolmasosaa maa-alasta, miljoonat ihmiset ovat jääneet vaille suojaa. 460 ihmistä on kuollut tulvien ja tartuntatautien takia. Naapurimaan Intian joet tulvivat niin ikään yli äyräidensä. Siellä rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa on kuollut noin tuhat ihmistä.

Keski-Mongoliassa odottaa melkein 400000 ihmistä talvea vailla kattoa päänsä päällä. Lisäksi Pohjois-Koreassa, Nepalissa ja Indonesiassa tulvat ovat vaatineet satoja uhreja ja aiheuttaneet suuria vahinkoja, kertoi YK:n maatalous- ja elintarvikejärjestö FAO Roomassa. Tulvista selvinneiden pitää tulla toimeen riisin niukkuuden ja kohonneiden hintojen kanssa. FAO pelkää katoa suuressa osassa Itä- ja Kaakkois-Aasiaa, missä tuotetaan 90 prosenttia maailman riisisadosta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.