Mainos

Kylmä ja runsasluminen talvi hyydytti VR:n tuloskuntoa

VR:n alkuvuoden vaiherikkaat tapahtumat koettelivat raideyhtiön taloutta. Talven liikennevaikeudet ja tammikuussa Helsingin rautatieasemalla sattunut junaonnettomuus aiheuttivat lähes 10 miljoonan euron lisäkustannukset, arvioi VR osavuosikatsauksessaan.

VR-konsernin tulos oli tammi-maaliskuussa edelleen tappiollinen. Tulos rahoituserien jälkeen oli lähes 22 miljoonaa euroa miinuksella, mutta konsernin liikevaihto kasvoi hieman vuodentakaisesta.

- Tuloskehitystä voidaan pitää tyydyttävänä, kun huomioidaan, että siihen sisältyy poikkeuksellisesta talvesta johtuneita kustannuksia, arvioi toimitusjohtaja Mikael Aro.

Lisäksi kustannuksia aiheuttivat korvaukset, joita VR hyvitti junien myöhästymisistä ja peruutuksista kärsineille asiakkailleen. Junaliikenteen täsmällisyys oli koetuksella. Aikataulun mukaisesti saapui VR:n mukaan kaukoliikenteen junista noin 77 prosenttia, lähijunista hieman useampi.

Sen sijaan ahtaajien lakon vaikutus jäi ennakoitua pienemmäksi. VR:n mukaan tavaraliikenteen kuljetusmäärät ovat lähteneet maltilliseen nousuun, mutta näkymät ovat yhä epävarmat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.