Mainos

Presidenttiehdokas Kyllönen kaipaa rauhanliittoja sotilasliittojen sijaan ja peräänkuuluttaa ymmärrystä

1:51

Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi valittu Merja Kyllönen levitti puheessaan rauhan ja rakkauden sanomaa.

Hän sanoi, että ihmisiltä on unohtunut suvaitsevaisuus ja kunnioitus toinen toista kohtaan. Europarlamentaarikko Kyllönen toivoo eri kulttuureista tulevien ihmisten keskinäisen yhteisymmärryksen parantamista. Hän sanoo, että ihmisten välisiä eroja täytyy kunnioittaa arvostelun sijaan. Pakolaiskriisissä tätä ei ole tarpeeksi näkynyt.

– Toiset pitää kohdata ystävinä, ei vihollisina tai muukalaisina. Tarvitaan lisää ymmärrystä ilmiöistä ja ihmisistä niiden takana, Kyllönen sanoo.

Kyllösen mielestä nyt tarvitaan rauhanliittoja sotilasliittojen sijaan. Hän ei halua Suomea sotilasliitto Natoon, ja Ruotsi-yhteistyössä painotuksien pitäisi olla sotilasyhteistyön lisäämisen sijaan yhteiskunnan isoissa haasteissa, kuten pakolaisasioissa ja ilmastonmuutoksessa.

– Rauha on unohtunut EU-tason keskustelussa täysin. Tuntuu, että kaikki haluavat vain sotilaallista liittoutumista ja varustelua.

Kyllönen aikoo presidenttiehdokkaana kampanjoida laajasti eri puolilla Suomea. Kampanjakoneisto on tarkoitus rasvata kuntoon syksyyn mennessä.

– Kädet syvällä savessa ja juuret suomalaisessa elämänmenossa. Ei niin, että jostain norsunluutornista olisin kyselemässä, että miten maa makaa ja miten ihmiset voivat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.