Mainos

Kyllönen: Bussiliikenteeseen läpinäkyvyyttä

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) haluaa uudistaa bussialan käytäntöjä. Nykyisen järjestelmän isona ongelmana hän näkee sen, että palvelun tuottaja on voinut päättää, onko liikennöinti markkinaehtoista vai sopimuspohjaista.

Kyllösen mukaan tavoitteena on, että jatkossa toimivaltainen viranomainen määrittää, miten reittiä liikennöidään. Nykysysteemiä on kritisoitu myös eduskunnassa.

— Uudistuksilla halutaan parantaa joukkoliikennelain läpinäkyvyyttä ja turvata joukkoliikenne jatkossakin kaikkialla Suomessa, Kyllönen sanoo.

Varsinkin Linja-autoliitto on kritisoinut Kyllösen uudistusehdotuksia. Liitto kiistää muun muassa Kyllösen arvion, että Matkahuolto olisi monopoliasemassa.

— Linja-autoliitossa muutama iso perheyhtiö on pitkään porskuttanut perintösopimuksilla eteenpäin. Muutokset saavat karvat pystyyn joukolta, jolla on tiedossa, että laaja murros on käynnissä, Kyllönen sanoo.

Valtio tukee linja-autoliikennettä vuosittain 600 miljoonalla eurolla. Kaiken kaikkiaan yhteiskunnan maksamiin kuljetuksiin käytetään vuosittain 1,5 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.