Mainos

"Kyllä äiti saa olla kotona niin kauan kuin haluaa, mutta..."

Illan Kaksintaistelussa puoluejohtajia puhutti myös arvot ja perheeseen liittyvät asiat. Ensimmäisenä Kaksintaistelu-sarjassa kohtasivat kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sekä RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

He olivat eri linjoilla muun muassa perheverotuksesta. Kristillisdemokraatit haluaisivat Saksan ja Ranskan tyylisen perheverotuksen, jossa perheen tulonsaajien veroprosentti määräytyy perheen kokonaistulojen perusteella.

RKP sen sijaan on sitä mieltä, että ansiotuloverotusta voisi kautta linjan keventää. Kristillisdemorkaattien linja ei heille maistuisi.

– Se johtaisi siihen, että enemmän naisia olisi kotona ja miehet kävisivät töissä. Se olisi naisten loukku. Tämä ei ole hyvä asia, Haglund sanoo.

Lisäksi tämä malli johtaisi Haglundin mukaan melkoiseen verotulojen laskuun.

Räsänen korosti, että heidän mallissaan perheillä olisi mahdollisuus valita, miten tulot verotetaan.

– Monissa tilanteissa koetaan epäoikeudenmukaiseksi se, että jos toinen puoliso on työkyvyttömyyseläkkeellä ja vain toinen ansaitsee, niin he saattavat joutua maksamaan veroa huomattavasti enemmän yhteisistä tuloistaan.

Räsäsen mukaan kyse ei olisi naisen loukusta vaan näkökulmaerosta. Kristillisdemokraatit katsovat asiaa perheiden kautta.

– Perheet ovat yhteiskunnan perusyksikkö. RKP:n vaaliohjelmassa puhutaan hyvin vähän perheistä. Miksi ei kannateta perheiden valinnanvapautta, Räsänen kysyi Haglundilta viitaten kotihoidontuen maksamiseen.

Haglund sanoo, että puolue kannattaa naisen ja miehen tasa-arvoa. 

– Kyllä äiti saa olla kotona kuinka kauan haluaa, mutta kyse on siitä, miten pitkään siitä maksetaan veronmaksajien rahoilla tukea, hän sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.