Mainos

Kyliä uhrattiin tulvavedelle Saksassa?

Oder-joen varrella itäisessä Saksassa asukkaat väittävät viranomaisten uhranneen joitakin kyliä tulvavedelle tarkoituksella. Tavoitteena on ollut pelastaa 20 000 asukkaan Oderbruchin alue. Monissa veden alle joutuneissa kylissä ei taloihin ole otettu tulvavahinkoja korvaavia vakuutuksia.

Frankfurt an der Oderin eteläpuolella pahin on jo tapahtunut. Erityisesti osissa Ziltendorfin kylää vesi on tehnyt pahaa jälkeä. Monista taloista näkyy enää vain katonharja.

Lossowsa Oderin törmä murtui jo sunnuntaina. Yhä edelleen vesimassat vyöryvät voimalla kohti läheistä kylää. Menee kuukausia ennen kuin näillä alueilla joki saadaan ohjattua normaaliin uomaansa.

Wiesenaussa tulvan alle jääneissä taloissa ollaan katkeria. Kaikki viittaa siihen, että tulvan annettiin vyöryä tänne, useita metrejä joen pinnan alapuolella olevan Oderbruchin pelastamiseksi. Monin paikoin vahingot olisivat olleet paljon pahemmat jos kaikki olisivat noudattaneet evakuointikäskyjä.

Turvallisiksi luulluissa kylissä vain harvoilla on taloissaan vakuutukset tulvavahinkojen varalta. Bonnin hallitus lupaa korvauksia, mutta niihin ei juuri kukaan jaksa uskoa.
(MTV3/Tapio Nurminen)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.