Mainos

Kyläläisten rahoittama koulu lakkautettiin Lieksassa

Lieksa lakkautti kyläläisten rahoilla rakennetun koulun. Viime vuonna Suomessa lakkautettiin peräti 140 koulua.

Lieksan kaupunginvaltuusto joutui eilen harvinaisen ongelman eteen, kun lakkautettavana oli kyläkoulu, joka on rakennettu kyläläisten omilla rahoilla.

Vuonna 1993 rakennettu Kylänlahden kyläkoulu on käytännössä uusi ja se rakennettiin siten, että kyläläiset maksoivat miljoonan markan kustannuksista neljäsosan ja valtio loput. Lieksan kaupunki ei maksanut penniäkään.

Aimo Tolvanen lahjoitti koulun rakentamiseen 150 000 markkaa. Nyt koulu lakkautetaan.

-Suruhan se on tietysti päällimmäinen. Kun ajattelee, että sellaisia uhrauksia minun lisäksi muutkin tekivät, niin toivoisi että se olisi kantanut pitemmälle kuin tähän päivään, Tolvanen sanoo.

Lieksan valtuusto lakkautti eilisiltana neljä kyläkoulua. Samalla syntyi kiusallinen tilanne, kun kylänlahtelaisten neljännesmiljoonan lahjoitukset mitätöitiin.

- Minkäälaista diiliä siinä vaiheessa, kun kyläläiset rahaa tähän hankkeseen antoivat ei ole tehty eikä mitään tällaisia juridisia velvotteita palautukselle tietenkään ole, toteaa Lieksan vt. kaupunginjohtaja Matti Taponen.

Lieksan kaupunki joutunee palauttamaan kuitenkin valtiolle osan valtionavusta. Valtio saa omansa, kyläläiset ei. Suvivirsi soi Kylänlahden koulussa viimeisen kerran tänä keväänä.

Viime vuonna Suomessa lakkautettiin peräti 140 koulua.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.