Mainos

Kyky maistaa rasvaa suoraan yhteydessä ylipainoon

Maistuuko ruoka mielestäsi rasvaiselta? Saatat olla turvassa ylipainolta. Tutkijat ovat havainneet, että kyky maistaa rasva ruoassa vähentää ylipainon riskiä.

British Journal of Nutritionin tutkimuksen mukaan kyvyttömyys maistaa rasvaa ruoassa voi olla syy joidenkin ihmisten ylipainoon, kertoo nydailynews.com.

Deakin yliopiston tutkijat testasivat 30 ihmisen kykyä havaita rasvahappoja juomissa. Jotkut olivat selkeästi muita parempia rasvojen maistamisessa. Testin toiseen osaan osallistui 50 ihmistä: heitä testattuaan tutkijat huomasivat, että rasvan havainnointi oli suoraan yhteydessä tutkittavien painoon. Rasvalle herkät söivät vähemmän kuin muut.

– Ihmiset, jotka havaitsivat todella alhaisia rasvapitoisuuksia, söivät vähemmän rasvaa kuin muut. Heidän painoindeksinsä oli myös alhaisempi, selventää tohtori Russell Keast.

Nykyruokavalion rasvaisuus on saattanut tehdä osan ihmisistä "sokeiksi" rasvalle, Keast selittää. Miehen mukaan tutkimus voisi johtaa paremman makuisten, vähärasvaisten tuotteiden kehittämiseen.

– Rasvaa ei voi täysin korvata, ja olisi väärin tehdä niin. Rasva on hyväksi. Me vain syömme sitä ihan liikaa, hän tähdentää.

MTV3

Lähde: Nydailynews.com

Kuva: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.