Mainos

Kvaerner ja Ahlström yhteistyöhön

Norjalainen Kvaerner ja suomalainen Ahlström aikovat yhdistävät sellu- ja paperiteollisuuden laitteita valmistavat liiketoimintansa. Uudesta yhtiöstä kumpikin osapuoli omistaa 50 prosentin osuuden. Ahlströmin ja Kvaernerin tänään julkaiseman yhteisen tiedotteen mukaan vielä nimeämätön yhtiö toimittaa järjestelmiä, palveluja ja laitteita sellu- ja paperiteollisuudelle maailmanlaajuisesti. Helsingissä pääkonttoriaan pitävän yhtiön liikevaihdoksi arvioidaan kuusi miljardia markkaa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi tulee Kvaerner Pulp&Paperin johtaja Roland Martin-Löf ja toimitusjohtajaksi Ahlstrom Machineryn nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Rönkkö. Uuteen yhtiöön liitetään suurin osa Kvaerner Pulp&Paperista ja Ahlstrom Machinery Groupista.

Voimakattiloihin liittyvä liiketoiminta jää Kvaernerin omistukseen Ahlströmin Pyropower -liiketoiminnan myyntiin liittyneen kilpailukieltosopimuksen takia. Kvaerner Panel System -liiketoimintaa ei myöskään liitetä uuteen yhtiöön. Yhtiön tärkeimmiksi liiketoiminta-alueiksi tulevat kemiallisen massan valmistukseen, kemikaalien talteenottoon, massankäsittelyyn, kierrätyskuituprosesseihin ja kemikaalien tuotantoteknologiaan liittyvät järjestelmät ja laitteet sekä huoltopalvelut.

Kvaernerin ja Ahlströmin mukaan lopullinen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa helmikuussa. Yhtiöt jatkavat toimintaansa itsenäisinä, kunnes Euroopan ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yhdistymissopimuksen. Yhtiöt huomauttavat, että muitakin sijoittajia saatetaan pyytää mukaan uuteen yritykseen ja pörssiin listautumista harkitaan myöhemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.