Mainos

Kvaerner ei myy paperi- ja selluryhmäänsä

Norjalainen Kvaerner-konserni on pannut jäihin suunnitelmansa myydä paperi- ja selluteollisuudelle laitteita valmistava toimialansa, Kvaerner Investmentin johtaja Hans Petter Finne kertoi tänään.

Finnen mukaan tavoitteena on nyt parantaa toimialan kannattavuutta, mikä on omiaan lisäämään sen arvoa pitkällä aikavälillä. Finne sanoi Kvaernerin julkaiseman tiedotteen mukaan, ettei ryhmän myynti ole tällä hetkellä osakkeenomistajien edun mukaista. Saatavissa oleva hinta olisi hänen mukaansa liian alhainen.

Kvaernerin pääomistajaksi tuli hiljattain monimiljardööri Kjell Inge Rökke, joka on ilmoittanut yhdistävänsä omistamansa Aker Maritimen ja Kvaernerin öljy- ja kaasuteollisuudelle laitteita valmistavat ryhmät. Paperi- ja selluryhmä on ollut jo pitkään Kvaernerin myyntilistalla.

Suomessa toimialaan kuuluu Tampereella ja Lapualla sooda- ja voimakattiloita valmistava Kvaerner Pulping, joka työllistää noin 650 työntekijää.

Kvaerner Investmentiin kuuluvat ne Kvaernerin toimialat, jotka eivät kuulu Akerin ja Kvaernerin ydintoimialoihin. Paperi- ja selluryhmän lisäksi Kvaerner Investmentin alaisuudessa ovat konsernin telakat, joihin kuuluu myös suomalainen Masa-Yards.

Tampereella ollaan tyytyväisiä Kvaernerin ratkaisuun

Kvaerner-konsernin suomalaisessa tytäryhtiössä Kvaerner Pulpingissa ollaan tyytyväisiä päätökseen, jonka mukaan yhtiön myyntiaikeista luovutaan. -Hyvältähän tämä tuntuu, päätös selkiyttää tilannetta. Tämä on ennen kaikkea työrauha-asia, sanoo Kvaerner Pulpingin toimitusjohtaja Kai Mäenpää.

Mäenpään mukaan Kvaernerin päätös pitää Tampereella ja Lapualla toimiva tytäryhtiö omistuksessaan tuo paremmat mahdollisuudet keskittyä rauhassa omaan työhön eli metsä- ja voimateollisuuden kattiloihin ja haihduttamoihin.

Kvaerner-konsernin mukaan myynnin sijasta Kvaerner Pulpingia ryhdytään kehittämään konsernin osana. Sitä, mitä kehittäminen käytännössä sisältää, Mäenpää ei halua sen enempää kommentoida. -Kyllähän me ollaan omaa toimintaamme kehitetty kaiken aikaa. Omistaja tekee omat ratkaisunsa ja toiminnallinen johto hoitaa oman työnsä, sanoo Mäenpää.

Kvaerner Pulpingin palveluksessa on noin 500 työntekijää Tampereella ja noin 150 Lapualla. Yhtiö tunnettiin aiemmin Tampella Powerina. Se siirtyi norjalaisen Kvaernerin omistukseen vuonna 1996, kun silloinen emoyhtiö oli ajautunut ylitsepääsemättömiin vaikeuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.